PLOTKURSER ONLINE

Plotværkstedet udbyder Danmarks eneste online skrivekursus med et intensivt fokus på plot. Kurset er udviklet i samarbejde med Dansk Forfatterforening, og det giver dig en grundlæggende indføring i at arbejde med plot. Du bliver præsenteret for en række begreber, øvelser og værktøjer, der giver inspiration, overblik og fremdrift i dit arbejde med plottet.

 

Kurset er udviklet i samarbejde med Dansk Forfatterforening

 

SKRIV BEDRE PLOTS TIL DINE ROMANER

Tekst og video

De tre første uger får du hver uge fire nye videolektioner og fire nye tekster med teori, øvelser og eksempler, der støtter op om videolektionerne.

Det er et intensivt forløb og du skal regne med at bruge mellem 4 og 10 timer om ugen.

 

Øvelser

Til hver lektion er der forslag til videre arbejde, og det er afgørende for dit udbytte af kurset, at du sætter tid af til øvelserne og laver dem.

Rækken af øvelser fungerer samtidig som et plotudviklingsforløb, du kan bruge til den roman, du skriver på nu.

Et forum

Til kurset er knyttet et forum med inspiration og over fem timers ekstra videomateriale med emner som synsvinkler og om at arbejde med flere tidslinjer.

Du kan selv bruge forummet. Alle skriverelaterede indlæg er velkommen.

Lektion 1 - 4

Giver dig en grundlæggende forståelse af sammenhængen mellem karakter og plot, og vi skal arbejde med at sætte plottet i gang og med at drive det fremad. 

Vi kommer blandt andet ind på: Karakterudvikling; karakterens mål, projekter og planer; karakterhandlinger; hændelser og katastrofer.  

Lektion 5 - 8

Giver dig en afklaring af begrebet plot, og en forståelse af arkeplot og miniplot, og hvordan de låner af hinanden. 

Vi kommer blandt andet ind på: Aktive og passive hovedkarakterer, arkeplot og miniplot, og hvordan man kan arbejde med dem - også  på det sproglige niveau. Arkeplot og miniplot kan ikke skrives i det samme sprog. 

Lektion 9 - 12

Gør dig skarpere på historiens kerne, og giver dig værktøjer til at forstå dit plot i en grundlæggende menneskelig kontekst.

Vi kommer blandt andet ind på: Hovedkonflikten, de syv grundfortællinger, den indre og ydre historie, en matrix af mulige slutninger, benspænd, plotkort og fortællelinjer. 

 

DU BLIVER UNDERVIST AF MALENE KIRKEGAARD

Malene Kirkegaard er filminstruktør fra Den Danske Filmskole. Hun har været chef for Radioteateret og driver i dag Plotværkstedet, der har specialiseret sig i at arbejde med plot for skønlitterære og genrebårne (krimi, thriller, scifi og fantasy) romaner.

Hun arbejder fortrinsvis sammen med prosaforfattere om at udvikle univers, karakterer og handling til deres næste bog. 

Et lille udvalg af de forfattere, hun arbejder eller har arbejdet sammen med: Jens Blendstrup, Sara Blædel, Pernille Boelskov, Sanne Bjerg, Thomas Rydahl, Charlotte Weitze, Jonas Langvad & Anne Mette Lundtofte.

Læs interview i Politiken

Ofte stillede spørgsmål til Plotværkstedet online:

Du har adgang til kursussitet og forummet i fire uger. Hvis du bliver forsinket undervejs og ikke når alle lektionerne, kan du forlænge adgangen til både kursussite og forum i en ekstra måned for 149,- kr.

Kurset er et intensivt kursus, og du skal regne med at bruge 4 - 10 timer om ugen i de tre uger, kurset varer. 

Ja, lige præcis. Du får mest ud af at tage kurset på et tidspunkt, hvor du arbejder på en roman.

Du behøver ikke være nået langt, en slags idé, et univers, en hovedkarakter er rigeligt.

Øvelserne er tænkt som et forløb, der kan hjælpe dig med at udvikle dit plot.

Du kan stille dine spørgsmål på forhånd, og så besvarer jeg dem live i webinaret og lægger videoen op i forummet, hvor du kan se den, når det passer dig.

Så er kurset sandsynligvis lige det rigtige for dig. Det er udviklet i samarbejde med Dansk Forfatterforening som et tilbud til deres medlemmer. Det er ikke et kursus for nybegyndere, og alle vores evalueringer viser, at hvis man har erfaring med at skrive romaner, så får man mere ud af kurset. Det er der kurset giver allermest mening.

Tjahh, hvis du du mest bare har lyst til at skrive, og endnu ikke har skrevet en sammenhængende tekst på over ti sider og i øvrigt højst læser tre eller fire romaner om året, så er kurset nok ikke lige det rigtige for dig. Det vil være bedre at vente et par år, læse flere romaner og få mere erfaring med at skrive, før du melder dig.

Forfatterinterviews, nyheder og tilbud.

Skriv dig på Plotværkstedets nyhedsbrev, så får du nyheder, tilbud, videoer og forfatterinterviews lige i din inboks. Er du på mailinglisten får du også mulighed for at melde dig på nye kurser, før jeg slår dem op på Facebook. Jeg sender ud 10 - 12 gange om året, og jeg lover ikke at spame din mailboks.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.